Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрянин посів третє місце серед кращих плавців України

Трете місце в ТОП-10 кращих плавців України посів молодий спортсмен з Дніпра Олександр Желтяков. У 2021 році Олександр брав участь у багатьох європейських та світових змаганнях, на одному з них встановив національний рекорд. Як зараз тренується юний спортсмен та які наступні вершини готується покорити?

Плаванням хлопець почав займатись з 4 років в рідному місті Біла Церква. Побачивши потенціал хлопця, батьки дозволили йому переїхати до Дніпра. Тож з 8 років Олександр почав інтенсивно тренуватися в басейні Метеору.

Олександр Кулик, заслужений тренер України: «Он как-то быстро овладел всеми способами плавания, у него получалось это технически, я скажу откровенно лучше, чем у других».

Олександр щасливий, що став одним з кращих серед усіх плавців України. Хоча і не здивувався, що увійшов в топ-10. На чемпіонаті Європи з плавання серед юніорів дніпровський спортсмен виборов «срібло» на дистанції 100 метрів на спині та встановив національний рекорд – 53.98 с. Олександр каже, що поєднувати тренування з навчанням важко, але для досягнення своєї мети готовий на все.

Олександр Желтяков, плавець: «Ну, получается, в 7 утра на тренировку здесь, а вечером на три вечера – разминка, в 3:30 – вода. И где-то в 7 вечера домой».

Через постійні тренування, на спілкування з друзями у хлопця залишається обмаль часу.

Олександр Желтяков, плавець: «В Днепре когда я, я почти не гуляю с друзьями. А когда мы куда-то выезжаем на сборы, на соревнования, то там полегче, мы все в сборе и мы можем как-то договориться, пойти. Ну, воспоминаний очень много и крутых, и плохих, но даже так не могу вспомнить какие были самые. Наверное, в Абу-Даби были лучшие воспоминания».

Батьки хлопця також спортсмени. Саме вони запропонували Олександру спробувати себе в плаванні. Тренер хлопця впевнений: він перевершить батьків.

Олександр Кулик, заслужений тренер України: «Ми все-таки хотим быть лучшими в мире, в Европе, в Украине, соответственно. Ну и, конечно, стараться попасть на Олимпийские игры в Париже».

Зупинятися на досягнутому Олександр та його наставник не збираються. Тренування для Олександра будуть ускладнюватися, аби підготувати хлопця до змагань найвищого рівня.