Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпряни збирають відсортовані відходи, а заощаджені кошти йдуть на благоустрій території

Чим менше змішувати відходи, тим менше доведеться платити за вивіз сміття. Вже понад рік біля під’їзду одного з будинків ОСББ на Робочій збирають відсортовані відходи. Раз на місяць все сміття вивозять до станції переробки. Таким чином мешканці заощаджують частину суми, яку сплачують за вивіз сміття.

Андрій Карабаєв – голова ОСББ багатоповерхівки на Робочій. Півтора року тому тут організували сортування вторсировини. Біля під’їзду стоять металеві контейнери — окремо для скла, пляшок, пластику, целофану та іншого.

Андрій Карабаєв, голова ОСББ по вул. Робочій, 152: «Робили самі. Закупили метал, у нас є майстри, тобто не купували на заводі. Всі самотужки впоралися. Зараз уже несуть із сусідніх під’їздів — там, де є під’їзди, які залишилися в ЖЕКу. І вони просто перейняті цими проблемами екології, і вони несуть, вони не мають з цього вигоди, їм просто цікаво».

Це перший будинок ОСББ, в якому встановили великі саморобні контейнери для сортування.

Владислав Макарець, начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР: «Голови ОСББ завжди креативно підходять до питання розвитку свого будинку. Це один з прикладів додаткового фінансування, оскільки в будинку має бути замість основного джерела надходження – це регулярні внески співвласників — багато хто використовує додаткові».

На зароблені гроші жителі ремонтують під’їзди в своєму будинку і висаджують квіти.