Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпряни заборгували понад 1 млрд грн за опалення – є ризик залишитись без газу

Понад 1 мільярд гривень боргу. Саме стільки заборгували дніпряни за опалення. Однак несплата загрожує судовим позовом. З усіх питань у КП «Теплоенерго» радять звертатись до абонентського відділу підприємства.

Лариса Юріївна мешкає у Дніпрі понад пів століття, за цей час не мала боргів за опалення. Розповідає, у цьому їй значною мірою допомогла субсидія.

«Щоб не накопичувалися борги ,не хочеться, щоб і субсидію ми не отримали. Намагаємося, щоби не було боргів. Коли накопичаться, тоді взагалі не розплатимося ні за що», – каже дніпрянка Лариса Марченко.

Та не всі громадяни вчасно сплачують за тепло, станом на листопад 2023-го року борг містян складає понад 1 млрд 170 млн гривень. В порівняні з минулим роком сума зросла на 170 мільйонів.

«Якщо є заборгованість і не сплата вже більше ніж 3 місяці, ми маємо право звернутися до суду, і вже в примусовому порядку стягувати заборгованість, але треба розуміти, що це окрім боргу там будуть інфляційні витрати, і судові збори, тобто ця сума буде збільшена», – зазначила помічниця директора КП «Теплоенерго»ДМР Анастасія Сухіна.

Працівники КП «Теплоенерго» кажуть, що кожна сплачена гривня допомагає подавати тепло в наші оселі.

«Якщо люди перестануть сплачувати, або не будуть сплачувати, ми дійдемо до критичної ситуації, оскільки у нас не буде можливості робити ремонти, обладнання, ремонтувати наші мережі, і що найголовніше купувати газ», – додала Анастасія Сухіна.

Аби сплатити по рахунках було легше у КП також пропонують реструктуризацію боргів. Отримати детальну інформацію можна в абонентському відділі КП «Теплоенерго» за адресою вулиця Королеви Єлизавети ІІ 15 – А. 

Читайте також: Безпека на першому місці: черговий по місту перевірив найпростіше укриття на проспекті Слобожанський