Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпряни заборгували 227 млн грн за вивіз сміття

Вулиці Гомоненка, Суміжна, Мирна та провулки Синявського, Студентський – мешканці цих адрес поскаржились до департаменту екологічної політики на вивіз сміття. 

«Ми вже сьогодні відвідали декілька точок, які в нас були відмічені за зверненнями громадян. Прослідкували, як прибирається сміття. Виїхали чітко за графіком сміттєвоза, відхилень від нього не виявлено. Сміття з наповнених баків забрали, контейнери залишились порожні. Проте, проблеми все ж таки залишаються. Це брак кадрів та сезонне збільшення сміття, що вже починається разом з новорічними святами. До того ж маємо 227 млн. грн заборгованості за вивіз сміття», – прокоментував заступник директора – начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Ярослав Крисько, який 24 грудня  чергує по місту.

На лінії ТОВ «Екологія-Д», яке відповідає за вивіз сміття у Дніпрі, працюють близько 30 сміттєвозів і 10 бригад для вивезення негабариту. Встановлено 27 контейнерів великої ємності для ТБО, в особливості для великогабаритних відходів. Також здійснюються заходи щодо вирішення проблеми стихійних сміттєзвалищ на території міста.

Нагадуємо, що заключити договір з офіційним перевізником можна в абонентських відділах за наступними адресами: Запорізьке шосе, 68, вул. Набережна Заводська, 91-Б, просп. Дмитра Яворницького, 88-А, вул. Володимира Мономаха, 10, вул. Театральна, 5, вул. Івана Багряного, 19, пров. Крушельницької, 1.

Також черговий перевірив Пункт незламності у КПНЗ «Центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді» ДМР за адресою: вул. Юлії Залюбовської, 7.

«Він розрахований на 150 осіб. Крім того, сюди можуть приходити люди з домашніми улюбленцями, для цього у Пункті є окрема зона. Пункт незламності забезпечений всім необхідним: є 44 розетки та 67 зарядних пристроїв (кабелі, павербанки в тому числі). У випадку відключення світла електроенергію забезпечить генератор. Можна зігрітися як обігрівачами, так і гарячими напоями. Також є пункт матері і дитини, дитяча кімната та ігрова зона з всім необхідним для дітей.  Наявний достатній запас питної води і велика аптечка. У цілому, пункт відповідає усім нормам та забезпечений усім необхідним для комфортного перебування у непередбачуваних ситуаціях», – наголосив Ярослав Крисько.

Читайте також: У Дніпрі групу підлітків підозрюють у вбивстві та інших жорстоких злочинах