Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпряни оговтуються після ракетних ударів по місту

Розбиті будинки, потрощені автівки, всюди розкидано скло – такі наслідки ракетного удару по Дніпру. Люди і досі не можуть оговтатись після вчорашнього жаху. Кажуть, в квартирах – ніби після урагану. Мешканці розповідають, вибуховою хвилею їх розкидало по оселях. Двері та вікна просто вирвало.

“Я вдома прасувала футболку на роботу. Я навіть не зрозуміла, що сталось. Я думала, це петарду хтось кинув. Мене просто врятувало, що закрились двері і мене відкинуло в стіну. І все. Потім, як в тумані. Багато дівчат склом порізало. Дякую, що швидко відреагували, і вже хвилин через 10 нас евакуювали. Я в сорочці народилась, просто в сорочці народилась”. 

Люди юрмляться біля своїх будинків. Прийшли за речами, переселятись до гуртожитків, адже їхні квартири для життя нині непридатні. Люди кажуть, під час евакуації повибігали на двір в чому були.

“Ми почали рухатись в бік виходу, там почали багато людей спускатись, і застопорились. Багато людей в крові. Було страшно”. 

Власник крамниці будівельних матеріалів підраховує збитки. Його магазин розбило, половина краму знищена. Втім, чоловік радіє, що в момент удару там не було працівників. Ракети прилетіли вже після завершення робочої зміни.

“Бракує слів. Не знаю тепер як. Робочі місця я спробую зберегти. Немає бізнесу. Це те, з чого я допомагав армії та ЗСУ. Тепер немає можливості. Але відбудуємо, аби цієї мразоти не було в нас в Україні”.

Комунальники наводять лад поблизу місця влучань. Прибирають купи побитого скла, відтягають з вулиць потрощені автівки, затягують вікна в будівлях. Чи зможуть повернутись до власних осель дніпряни — ще не знають.