Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпряни долучилися до всесвітнього хакатону від NASA

У Дніпрі відбувся локальний етап наймасштабнішого міжнародного космохакатону NASA Space Apps Challenge. Загалом, у цьогорічному заході взяли участь близько 30 000 учасників з більш ніж 160 країн світу. 

У Дніпрі з 1 по 2 жовтня відбувалася непересічна подія, а саме — міжнародний щорічний хакатон від НАСА — NASA Space Apps Challenge. Цей челендж об’єднує тисячі іноваторів, розробників та дизайнерів, яких цікавить космос. Упродовж 48 годин учасники працювали над тим, аби вирішити практичні завдання в одній з 20 категорій дослідження космосу та навколишнього середовища. Захід відбувся за ініціативи ГО «Асоціація Ноосфера».

Ольга Ясиницька, координаторка хакатону «NASA Space Apps Challenge Dnipro»: «Ми займаємось розвитком космічної інженерної творчості в Україні вже багато років. Від цього етапу ми очікуємо класних проєктів, які продовжать традицію перемог на глобальному рівні».

НАСА започаткувала цій челедж 10 років тому і за короткий термін він набув глобальних масштабів. Дніпро, як космічна столиця країни, звісно, доєднався до локацій проведення, і дніпряни цьогоріч вже вшосте демонструють свої здібності.
Спектр запропонованих ідей був доволі широким — від проблеми космічного сміття до тренажеру вирощування рослин на Венері. Участь у цьому хакатоні дійсно відкриває перед молоддю Дніпра багато шляхів.

Андрій Благодаров, батько Кирила, учасника хакатона: «Ми з сином їздили в Дармштад у Німеччині, де для нього провели окремо презентацію в євпропейському космічному агенстві. Я за його майбутнє вже спокійний».

Врешті було обрано найкращі проєкти, які переходять на глобальне оцінювання:

3 місце – Next Space Lab;
2 місце -TSUBASA;
1 місце – PUREAIR.
Ще три проєкти отримали приз суддівських симпатій.