Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрянка стала чемпіонкою світу з жиму лежачи в екіпіруванні

Спортсменка з Дніпра Оксана Ведмідь стала чемпіонкою світу з жиму лежачи в екіпіруванні. Дівчина виступила у ваговій категорії до 52 кілограмів у відкритому віці. Оксана стала першою з результатом 135 кілограмів. Як тренується спортсменка та які плани будує на майбутнє?

Залізна леді в прямому та переносному сенсі. У Казахстані відбувся чемпіонат світу IPF з класичного жиму лежачи і лежачи в екіпіровці. І наша землячка Оксана Ведмідь стала на ньому найкращою. Для неї – це вже не перша перемога такого рівня, але спортсменка каже, що цього раз старалась, як ніколи, бо ставила за мету довести всьому світові, що Україна – нація переможців.

Оксана Ведмідь, майстер спорту України міжнародного класу, чемпіонка світу з жиму лежачи: “Мотивація була ще більшою, ми ще краще готувалися до цих змагань, щоб показати кращий результат. Я хочу показати як найкраще, що ми сильні люди і можемо все. Навіть дівчата”.

Дівчина займається спортом трохи більше 5 років. За цей час стала багаторазовою чемпіонкою України, рекордсменкою України з жиму лежачи, багаторазовою чемпіонкою Європи та світу. Тренер Оксаною не може натішитися. Каже, таких дівчат треба ще пошукати. Хоча тренування у команди відбуваються в незвичний спосіб – онлайн, бо тренер живе у Луцьку, а Оксана залишається у Дніпрі.

Олег Хом’як, заслужений тренер України з пауерліфтингу: “Сильних таких спортсменів я бачив рідко, сильних у плані характеру. Ми працюємо ось вже 5 років онлайн і наша праця успішна: Оксана ставала двічі чемпіонкою світу, абсолютною чемпіонкою Європи. І охарактеризувати її як спортсменку, я можу лише так сказати: на максималках”.

6 виснажливих декількагодинних тренувань на тиждень, сувора дієта та обмеження у повсякденності. Життя спортсмена пов’язане з великим навантаженням. Змагання, що відбулися, стали для Оксани викликом ще й через те, що поряд не було найрідніших – тренера та коханого чоловіка Павла, який теж працює в цій команді переможців та контролює тренувальний процес у Дніпрі. Але чоловік впевнений, його дружина досягне всіх своїх мрій!

Павло Ведмідь, тренер Оксани: “Она ставит цель и старается добиваться ее, не обращая внимания на все препятствия”.

Війна налякала спортсменку, але не зламала. Подружжя вирішило не покидати Дніпро, а продовжувати воювати на своєму, спортивному фронті.

Павло Ведмідь, тренер Оксани: “Ми решили, что так будет лучше. Потому что только она может представлять Украину на международном уровне. Только она может это сделать, и она должна это сделать”.

Попереду у команди новий виклик – чемпіонат Європи та такий бажаний рекорд світу.