Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрянка Софія Новікова стала віцечемпіонкою Європи з боксу

Днями в Туреччині завершився чемпіонат Європи з боксу серед юних спортсменів. Вихованка дніпровської школи боксу Софія Новікова стала віцечемпіонкою Європи! Через війну на змагання за кордон дівчина поїхала без свого тренера та батьків. До того ж серед українців дівчина була єдиною представницею Дніпропетровської області. Вітаючи віцечемпіонку Європи з перемогою, голова Української федерації учнівського спорту Дніпропетровської області Геннадій Гуфман запевнив, що обласний підрозділ разом з федерацією боксу готові й надалі підтримувати молоді таланти, які захищатимуть спортивну честь Дніпропетровщини та прославлятимуть Україну.

Софія Новікова – тринадцятирічна студентка Дніпровського фахового коледжу спорту. Дівчина займається спортом з самого дитинства, боксом почала займатись більше трьох років тому. Каже, поки бокс — це єдиний спорт, який вона справді полюбила та готова приділяти йому весь вільний час.

Софія Новікова, боксерка: “Впевненість є, тепер вже є цілі певні. Я хочу виконати майстра спорту міжнародного класу. У перші дні я так не думала. Я думала, що це так… на рік і все”.

Проте, після численних змагань, перемог та шести днів тренувань на тиждень, дівчина стала фіналісткою чемпіонату Європи в турецькому місті Ерзурум.

Софія Новікова, боксерка: “Коли почалася війна, було дуже важко. Я починала тренуватися вдома, бігати з татом, з тренером на лапах іноді. Потім уже вирішили проводити відбір на чемпіонат Європи, який проходив у Ворохті. Там я провела два бої, другий був достроковий. Там я вже розуміла, що їду на чемпіонат Європи. Я була з нашої збірної команди України. Було важко без підтримки батьків, оскільки на минулий чемпіонат Європи вони зі мною їздили і було легше.Тут уже і без тренера, і без підтримки. Психологічно мені було важко впоратися”.

Перші два бої дівчина виграла, проте у вирішальному двобої не здолала суперницю з Хорватії. Втім, Софія не засмучується і продовжує тренуватися, аби з часом вибороти «золото».

Софія Новікова, боксерка: “Найближча мета – відібратися на чемпіонат Європи з юніорів вже цього року і там вже здобувати медалі”.

Тренер дівчини, Михайло Кореновський, хоча і не був поруч зі своєю вихованкою під час змагань, дуже хвилювався за Софію.

Михайло Кореновський, тренер-викладач з боксу: “Коли вона була в готелі, то ми по телефону зв’язувались з нею 2-3 рази на день. Дуже спекотно їй там було. Чому друге місце? Їй було складно в нових кліматичних умовах і в неї не було підтримки. Дуже дякуємо за підтримку Голові української федерації учнівського спорту Дніпропетровської області Геннадію Гуфману”.

Тренер впевнений, основні перемоги Софії на міжнародній арені ще попереду.