Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрянка про ворожу атаку на гуртожиток: мене врятувала пекінська капуста

У неділю, 7 січня, у Дніпрі на місці нічної ворожої атаки “шахедами” по багатоповерховому гуртожитку люди розбирали завали у своєму житлі. Дві жінки збирали речі у маленькій кімнаті, де прямо біля узголів’я дивана в стіну врізалися уламки. Тут завжди спить мій син, каже одна з жінок. Під час повітряної тривоги родина пішла в укриття й це врятувало всім життя. Про це пише “Наше місто”.

Увесь будинок та територія навколо – у битому склі. На подвір’ї чоловіки намагаються врятувати те, що залишилося після вибуху від їхніх автівок. А у гуртожитку мешканці збирають вцілілі речі.

Пані Гася мешкає у цьому будинку 22 роки, а зараз збирається переїжджати до друзів. Жінка родом з росії, але розмовляє українською й каже, що ніколи не зрозуміє того, що рф робить з Україною. До того ж Гася – дружина зниклого безвісти на початку війни українського захисника.

“Я була вдома одна, збиралася готувати салат, тим часом син пішов до друзів, а донька поїхала до родичів. Мене врятувало те, що я вийшла у магазин за пекінською капустою. Саме коли я була у магазині стався удар. Пекінська капуста врятувала мені життя”, – розповідає Гася.

Вибухова хвиля вибила шибки в її квартирі, пошкодила меблі та домашні речі. Серед безладу у житлі впадає у вічі неушкоджена новорічна ялинка.

“Я вірю, що мій зниклий на війні чоловік живий. Цю штучну ялинку у мирні часи купив саме він. Під Новий рік я вбирала її з думками про нього й для нього. І те, що вона вистояла – надихає мене й ніби символізує, що чоловік живий та повернеться”, – із сльозами на очах зізнається жінка.

Читайте також: Зігрітись, випити кави та перечекати негоду: в Дніпрі працює пункт незламності в “Палаці творчості дітей та юнацтва”