Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрянка лікувала варикоз п’явками і потрапила до лікарні

До однієї з лікарень Дніпра госпіталізували жінку, яка вирішила випробувати на собі народний метод лікування варикозу — гірудотерапію в домашніх умовах. Про це повідомляє «Наше Місто».

«До нас звернулась пацієнтка з варикозною хворобою після гірудотерапії. Було добре видно місця, де стояли п’явки. Ми її прооперували, все було добре. Через пару місяців вона прийшла знову і каже, що на місцях проколів під час операції не залишилося й сліду. А від укусів п’явок зостались значні сліди та пігментація, позбавитись від них вже немає можливості», –  розповів судинний хірург В’ячеслав.

Лікування п’явками — досить популярний метод, але не має підтвердженої ефективності, зазначають медики. Адже п’явки ніяк не допоможуть прибрати пошкоджені вени — це можна зробити лише хірургічним шляхом, вважають лікарі.

«Ми живемо у сучасному світі, і повертатись у часи Гіппократа, коли були популярними кровопускання — не варто», — зауважує судинний хірург.

Попри те, що гірудотерапія використовується протягом багатьох століть, вона несе свої ризики. П’явки виділяють ферменти, які можуть викликати алергічні реакції. У деяких випадках вони можуть бути досить серйозними, аж до анафілактичного шоку. Крім того, є ймовірність підхопити інфекцію. Тому перед проведенням процедури лікування п’явками важливо переконатися, що вони є безпечними.

Тож, якщо ви підозрюєте у себе варикоз, не експерементуйте, а йдіть на консультацію до лікаря.

Читайте також: Чутливі вуха Міккі врятували не одне життя: історія бульдога із Маріуполя