Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрянам допомагають вирощувати овочі вдома: хто отримає насіння?

Посівна на балконі. Департамент парків та рекреації безкоштовно передає дніпрянам насіння для домашньої грядки. Помідори, огірки, редиску та ще багато чого іншого можна вирощувати самостійно. Як отримати насіння?

Посівна розпочалася. А вирощувати сільгосппродукцію можна й самостійно! Давня традиція вирощувати огірки на балконі стає знов актуальною, тому департамент парків та рекреації видає містянам насіння.

Олександр Буйволюк, директор департаменту парків та рекреації Дніпровської міськради: “Це насіння, яке має жити, яке має принести врожай, яке має забезпечити ту чи іншу родину овочевою продукцією. Неважливо, чи воно буде на присадибній ділянці, чи на ділянці біля будинку, чи навіть в горщику”.

Насіння отримати зможуть не всі. Нині його передають слухачам “Університету третього віку”.

Вікторія Дерець, головний спеціаліст департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міськради: “Наш соціальний проект отримує насіння, яке наші учасники зможуть отримати та засіяти або на присадибній ділянці, або навіть у себе вдома на підвіконнях”.

Одна із слухачів університету – Лідія Прокоф’єва. До неї завітав сам Олександр Буйволюк:

“Життя продовжується, попри війну. Я знаю, що ви будете дбати про насіння, отримаєте врожай і будете потім щасливо згадувати наші намагання та наші зусилля”.

Після отримання вантажу, Лідія одразу ж висаджує насіння. Таке заняття для неї – не нове.

Лідія Прокоф’єва, слухачка “Університету третього віку”: “Это очень нужно, тем более у меня четверо внуков, внуки тоже любят зелень всю. На рынке как бы дорого всё. А такой подарок, где вырастить самим, наблюдать за растением. Пусть учат биологию, пригодится школьникам”.

Вже зовсім скоро це насіння почне проростати, а разом з тим прийде й наша перемога.