Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрян закликають не приносити на кладовища пластикові квіти

Пластик – чи не основна загроза для екології та життя людей. Поминальні дні вже близько, а отже комунальні служби прибирають на кладовищах й готують їхні території до відвідування містянами. Водночас комунальники вкотре нагадують про небезпеку штучних квітів та закликають дніпрян відмовитись від них. 

4066 тонн — стільки сміття вивезли з території міських кладовищ лише з початку цього місяця. Констянтин сьогодні разом зі своїми колегами прибирає Краснопільське кладовище. Чоловік працює тут вже понад 3 роки. Щорічно він бере участь у таких заходах й кожного разу має одне прохання.

«Стосовно вінків та квітів. Це дуже велика проблема вже давно. І хотілося б, щоб цього взагалі не було. Якщо люди бажають, то нехай приносять живі квіти. Це дуже бажано, бо потім тут з’являється сміттєзвалище, і це сміттєзвалище розібрали нещодавно, і ось це набралось вже за тиждень, навіть менше», – розповідає він.

Вже незабаром багато містян прийдуть до кладовищ, аби вшанувати пам’ять померлих родичів.

Михайло Лисенко, заступник міського голови: «По-перше, в нас буде рішення міської ради, де буде заборонено заносити на територію кладовищ штучні квіти, вінки. Крім цього, ми розставимо великогабаритні контейнери, та усі кладовища придбають візки для того, щоб люди, які приходять до могил своїх родичів, могли використовувати ці візки для того, щоб сміття самостійно довезти до контейнера, а не скидати його на сусідню могилу». 

Одночасно зберегти довкілля й вшанувати пам’ять померлої людини — легко. Замість пластикових набагато краще принести свіжі квіти. Або ж посадити рослини, які будуть квітнути не один рік.

Читайте також: Притулок для тварин «Ковчег» благає про підтримку