Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрян закликають вдягати світловідбивний одяг в темну пору доби

Будь помітним на дорозі! З восьмої вечора у Дніпрі суцільна темрява. Поки вся країна економить енергоресурси, пішоходи на дорозі стають мішенями для водіїв, бо у вечірній час їх просто не видно. Що треба одягати? Поліція організувала виїзд на одну з небезпечних ділянок Дніпра.

«Такі дуже зручні компактні резинки ми рекомендуємо. Ми рекомендуємо для спортсменів, а також для велосипедистів. Так добре видно людину і спереду та ззаду».

У Дніпрі з 20:00 виключають вуличне освітлення. По всій країні економлять енергоресурси. Та у темряві усі пішоходи стали непомітними. Щоб запобігти дорожньому травматизму, поліція організувала виїзд на одну з найжвавіших ділянок у місті.

Алла Малиновська-Поправка, заступниця начальника відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у Дніпропетровській області: «Це не просто світловідбивачі, а те, що реально рятує життя. Не просто так 2 роки тому було внесено зміни до правил дорожнього руху в законодавстві, що пішоходи зобов’язані використовувати світлоповертальні елементи. Хочу нагадати, що до пішоходів також відносяться і велосипедисти, які перевозять велосипеди; і люди, які можуть контролювати повозку».

Пішохода чи велосипедиста у такому жилеті водій помічає здалеку. Гарно працює такий одяг у дощ і туман.

Ігор Швецов, заступника начальника управління транспорту департаменту транспорту Дніпровської міськради: «Для водіїв все зрозуміло: коли настала темрява, ні в якому разі не сподіватися, що на проїжджу частину ніхто не вилетить. І ні в якому разі не відволікатися, ні на що не відволікатися: телефони там, включення магнітофону, gps. А особливо, коли деякі водії під час руху ще і перепискою займаються. Це взагалі відволікає. На півтори-дві секунди — і в цей час може з’явитися перешкода».

Якщо на одязі немає світловідбивних смуг, у вечірній час патрульні радять не вдягатися у темне. А ще фахівці рекомендують подбати про своїх домашніх улюбленців і обзавестися нашийниками, що світяться.