Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрян закликають не користуватися послугами нелегальних перевізників сміття

Департамент екологічної політики Дніпровської міської ради повідомляє про випадок із «сірим» перевізником сміття і не дуже відповідальним жителем Дніпра.

Отже, після ремонту житель Дніпра вирішив вивезти сміття і викликав першу-ліпшу компанію. Та, в свою чергу, будучи «сірим» перевізником сміття – або просто незаконною, прийняла замовлення, забрала мішки і вивезла їх, ні не на полігон, як треба, а до мультиліфту на житловому масиві Тополя-3, під будинком власника, «щоб далеко не їздити».

Тож, Департамент екологічної політики ДМР закликає жителів міста при замовленні вивозу сміття обов‘язково перевіряти наявність договору з полігоном ТПВ «Правобережний», інакше відходи опиняться у найближчій балці (або мультиліфті).

Також екологи наголошують, що викидати будівельні відходи чи то у звичайний бак чи мультиліфт заборонено.

Власне мультиліфт встановлюється у місцях великого скупчення відходів для збору «великогабариту» (меблів тощо) та зелених відходів.

Ліквідація будвідходів дійсно лягає на плечі мешканця, проте робити це потрібно усвідомлено.

«Цю історію нам повідав сам водій. За дзвінком по номеру, що знаходиться на машині, він взяв слухавку і розповів все, не розуміючи що робить. Його пропозицію можна легко знайти на ОLX, де він чітко вказує, що займається в тому числі «вивозом сміття», – йдеться у повідомленні Департаменту.

Тепер з водієм проводить лекцію ТОВ Екологія-Д. Порушника чекає адміністративний штраф до 1700 грн.

Читайте також: У Дніпрі 16 вересня відключили воду: адреси.