Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпрян попереджають: у ванільному морозиві з Франції, виявлено небезпечну речовину

У ванільному морозиві, що експортувалося з Франції, виявлено небезпечну несанкціоновану речовину – етиленоксид. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

«Від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення, отримане системою швидкого оповіщення, щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) стосовно виявлення етиленоксиду у ванільному морозиві, що експортувалося з Франції (виробник: Häagen-Dazs, France) до України (оптовий продавець: ТОВ «Сільпо Фуд»)», – йдеться у повідомленні.

Етиленоксид у деяких третіх країнах використовується як пестицид при вирощуванні зернових. У Євросоюзі ця речовина заборонена, оскільки вона має мутагенні та канцерогенні властивості, може викликати рак та генетичні аномалії. Будь-яка його кількість завдає шкоди здоров’ю людини.

«При виявленні у продажі даного продукту терміново повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за тел. (099) 723-16-99», – закликають жителів Дніпропетровщини.