Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Для співробітників КП “Муніципальна варта” провели тренінг з надання першої домедичної допомоги

Як допомогти постраждалому до приїзду медиків? Для співробітників “Муніципальної варти” Дніпра провели практичний тренінг з надання першої домедичної допомоги. Навчали як запобігати блокуванню дихальних шляхів, та як проводити серцево-легеневу реанімацію.

Домедична допомога полягає у застосуванні найпростіших заходів для порятунку людини до прибуття медиків. Від того, наскільки своєчасно і грамотно надана перша допомога, багато в чому залежать результати подальшої невідкладної лікарської допомоги. В багатьох випадках рахунок йде на хвилини. Саме тому працівники муніципальної варти регулярно навчаються на практичних курсах з надання домедичної допомоги.

Всеволод Дорофєєв, інструктор з домедичної допомоги комунального підприємства «Госпітальєри Дніпра»: «Буде проводитися лекція по базовій підтримці життя. Це найосновніші елементи дій при невідкладних станах, такі як попередження блокування дихальних шляхів та більші акценти ми робимо на сердцево-легеневу реанімацію, різні невідкладні стани, що можуть трапитися з людьми просто на вулиці. Будь то банальна втрата свідомості, інфаркт, інсульт».

Тренінги проводять перед прийняттям на роботу та щороку, щоб не забувати набуті навички.

Олександр Салівон, представник комунального підприємства «Муніципальна варта»: «Допоки визиваємо швидку, ми повинні допомогти людям. Особливо звертаємо увагу взимку: слизько на вулиці, люди можуть падати та травмуватися; свята проходять, люди можуть, на жаль, випивати і втрачати свідомість. Для цього ми патрулюємо та надаємо першу домедичну допомогу».

Тренінг розрахований на 8 годин. Практику відпрацьовували на манекенах та у парах.
Такі базові навички корисні не тільки працівникам муніципальної варти, а й звичайним містянам.

Всеволод Дорофєєв, інструктор з домедичної допомоги комунального підприємства «Госпітальєри Дніпра»: «На жаль, на превеликий жаль, низький відсоток населення саме знає як правильно надавати допомогу, але, не жаль, за старими рекомендаціями або за якимись порадами з інтернету, або один від одного передають і діють абсолютно неправильно – дії, які ведуть до додаткової травматизації, яка потім наступає, даже важкі наслідки в процесі реабілітації та аспекті здоров’я. Тому дуже непогано, що все більше і більше дніпрян приходять на подібні курси, не обов’язково до нашої структури, і навчились домедичній допомозі».

До занять можуть долучитися усі охочі. А дізнатися докладніше про курс можна на фейсбук-сторінці комунального підприємства «Госпітальєри Дніпра».