Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Для комфорту людей: у Дніпрі міські котельні готуюють до нового опалювального сезону

Комунальники продовжують підготовку до нового опалювального сезону. За інформацією Міненерго, в Україні підготували графіки відключень електроенергії, які будуть застосовувати на випадок серйозних пошкоджень інфраструктури внаслідок атак росіян. На сьогодні жодних відключень побутових споживачів під час усього осінньо-зимового періоду не передбачається. Та зі свого боку фахівці КП «Теплоенерго» готуються до можливих негативних ситуацій, зокрема забезпечують міські котельні необхідним обладнанням.

Сьогодні, 20 вересня, у межах чергування по місту директор КП «Теплоенерго» Андрій Клименко завітав на одну із районних котелень, що опалює 65 будинків та 3 навчальних заклади. На ній встановлено генератор потужністю 800 кВт.

«Цієї електроустановки вистачає на все котельне обладнання. Генератор дуже потужний і вже себе зарекомендував під час відключення світла. КП «Теплоенерго» поступово забезпечує об’єкти теплопостачання дизельними генераторами, але враховуючи кількість обʼєктів на балансі підприємства (більше ніж 400) — одномоментно це зробити неможливо. Та ми разом з владою міста працюємо в цьому напрямку», — розповів черговий по місту Андрій Клименко.

На підприємстві розуміють кожного містянина і працюють спільно з енергетиками для того, щоб забезпечити стабільну подачу теплоносія.

«Це один з перших генераторів, який закупило місто. Його було встановлено в минулому році напередодні опалювального сезону. Він продемонстрував відмінну роботу, та треба враховувати, що година його роботи обходиться підприємству в 200 л дизпалива», — додав майстер дільниці Володимир Науменко.

Читайте також: Герої війни: історії поранених військових, які лікуються в Дніпрі