Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Для дітей загиблих героїв у Дніпрі провели екотолоку на каяках

Діти, яких об’єднало спільне горе, згуртувались, щоб допомогти рідному місту. Екотолоку організував Департамент екологічної політики спільно з благодійною організацією «Благодійний фонд «ТАПС». Участь у заході взяли двадцять дітей загиблих героїв, які захищали нас і нашу країну. 

Аня Парохонюк, донька загиблого воїна: «Нас поєднує спільне горе. Мабуть, усі ми тут не за наші заслуги, а за заслуги наших батьків».

Шістнадцятирічна Анна розповідає про своє нове коло спілкування. Це діти, в яких війна забрала найцінніше – татусів.

Аня Парохонюк, донька загиблого воїна: «Дізналася, нам написали в наш спільний чат. Я відразу знала, що поїду, і ось я тут».

Тринадцятирічна Маргарита також особисто зіштовхнулась із жахами повномасштабного вторгнення — тато загинув на війні. Знайшла розраду в Благодійному фонді «ТАПС».

Маргарита Харченко, донька загиблого воїна: «В нього дуже багато напрямків: він допомагає родинам загиблих, він допомагає вивозити тварин з гарячих точок, роблять для військових сітки, збирають аптечки. Дуже багато всього роблять».

Екотолоку організував департамент екологічної політики ДМР. Юні «екологи» поєднали відпочинок на воді з прибиранням приберегової лінії.

Олег Семенко, директор департаменту екологічної політики ДМР: «Тут таке невеличке свято праці. Прибираємо прибережну зону. А потім діти зможуть поспілкуватися, поїсти, покататися на сапах, взагалі, корисно і добре провести час».

Після прибирання інструктаж від тренера та вихід на воду на каяках.

Юлія Дмитрова, директорка «Благодійного фонду «ТАПС»: «Це просто круто, що вони один з одним формують спільноту дітей загиблих. Тому що у них є багато спільного, у них спільне горе. Але вони вчаться жити з пам’яттю, з любов’ю про своїх батьків, про захисників. І ми формуємо в них свідомість про те, що вони — діти героїв».

Такі заходи, за словами директора департаменту екологічної політики, будуть проходити частіше. Наступний відбудеться восени на Монастирському острові.

Читайте далі: На День молоді в метро Дніпра пройдуть святкові заходи: повна програма