Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Для дітей-переселенців Дніпра працює літній реабілітаційний табір

Для підтримки дітей-переселенців благодійники Української студентської ліги разом з освітянами центру «Логос» організували реабілітаційний літній табір. Сам проєкт направлений на боротьбу з пригніченням, замкнутістю та тривожністю через пережиті події.

Всі ці діти – вимушені переселенці. Через повномасштабну агресію росії вони переживають сильний стрес. І пропри гнучкість дитячої психіки, наслідки можуть бути глибинними. Саме тому благодійники разом із центром освіти створили цей табір.

Асхат, вимушений переселенець: «Нещодавно у нас був захід, щовечора ми купаємось у басейні, тут дуже весело і нам подобається».

Табір знаходиться далеко від міської метушні. Створений він для дітей-переселенців віком від 7 до 16 років. На одну зміну запрошують 50 дітей. Загалом проєктом планують охопити 200 маленьких переселенців. І атмосфера тут дійсно лікує.

«А тепер поплескайте і потопайте ногами одночасно!»

Валерія, вимушена переселенка: «Стало легше спілкуватися і емоційний фон покращився набагато. І дуже цікаво, бо у нас щовечора якісь конкурси, вистави чи танці, чи ми пісні співаємо, чи щось ще».


Насичена програма табору – це і реабілітаційні тренінги, і арт-терапія, і навчання англійській мові та загальноосвітнім предметам. Також для дітей є купа розважальних заходів — фестиваль народів світу, бізнес-день, кінофест та багато іншого.

Ганна Жуковіна, PR-директор Центру прикладної освіти «Логос»: «Програми дуже насичені, в них обов’язково є математика, українська мова, англійська мова. Комплексні програми розвитку для малечі, яким 5-7 рочків. Звичайно ж, є програма «Лідер» – це курс, направлений на поліпшення їх навичок спілкування. Щоб вони могли вірно працювати зі своїми емоціями та в потрібний час керувати ними».

Табір для переселенців – безкоштовний. Втім, для повного забезпечення 50 дітей на одну зміну необхідна чимала сума. 9 тисяч гривень забезпечують перебування, навчання, оздоровлення, харчування та розваги для однієї дитини на тиждень.

Максим Свисенко, член правління благодійної організації «Українська студентська ліга»: «Для організації однієї зміни в таборі ми витрачаємо близько пів мільйони гривень. Ці гроші йдуть на те, щоб діти, які приїжджають до нашого табору, могли організувати психологічний, емоційний та фізичний стан».

Щоб потрапити до табору, необхідно написати на сторінку «Української студентської ліги» або центру прикладної освіти «Логос».