Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Для безперебійного постачання води. У Дніпрі на правобережжі установлені 46 колонок та 85 бочок

Щоб мешканці були забезпечені постійним доступом до води, на лівому та правому берегах Дніпра встановлюють бочки та облаштовують місця з колонками з технічною водою. Біля кожної виконують благоустрій. Так на правобережжі працює колонка на бульварі Слави, 8. 

«Воду мешканці ближніх будинків можуть качати вже, якщо потрібно. Також користуватися можна і під час екстрених відключень світла. Вода там буде завжди. Нині на правобережжі міста 46 колонок вже готові для користування. З кожної беруться проби для експертизи у сертифікованій лабораторії», — підкреслив представник КП «Дніпроводоканал» ДМР Ян Майдан. 

А от бочки з технічною водою стоять у приміщеннях. Одна з них у гімназії № 37.

«Якщо будуть тривалі відключення світла та не буде водопостачання для місцевих мешканців – двері закладу відчинені цілодобово. Працює черговий», – уточнює директорка гімназії № 37 Наталія Громик. 

«Бочка розрахована на 2 тонни технічної води. Наголошую, що це – виключно вода для технічного користування. На правобережній частині міста вже підготовлені для користування 85 бочок», – підсумував Ян Майдан. 

Усього у Дніпрі на випадок перебоїв з централізованим водопостачанням для мешканців міста облаштували на лівому березі 51 колонку, а на правому – 46 колонок та 85 бочок.

Читайте також: У Дніпрі демонтують два під’їзди на Набережній Перемоги, 118, зруйнованих російською ракетою