Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дізнайся про підтоплення підвалу навіть на Мальдівах: винахід дніпрянина

Бігти у затоплений підвал для усунення аварії вже не потрібно! Оскільки тепер про це можна дізнатись просто сидячи на дивані. Головне мати інтернет і смартфон чи інший гаджет. Дніпрянин  винайшов пристрій дистанційної перевірки рівня води у льосі.

Ніби то непримітна біла коробочка, а насправді —датчик, який позбавляє від купи проблем.

Владислав три місяці працював над створенням даного пристрою. Він сповіщає про підтоплення підвалу.

“Просто було лінь йти в підвал, щоб перевіряти, чи затопило його. Розробили вже четвертий прототип, який з кожним разом удосконалювався. Дійшли до найпростішого. Це поплавок, який ставиться на землю. Якщо піднімається рівень чистот – закривається контакт і передається на базову станцію. Тобто це все бездротова система”, – зазначив голова ОСББ “Писаржевського,3” Владислав Макарець.

Сповіщення про небезпеку приходить у телеграм бот. Тож, аби вчасно дізнатись про проблему навіть не обов’язково перебувати вдома.

“Базова станція підключена до Wi-Fi, і через Wi-Fi відправляється на сервер, а потім відправляється на бота”, – каже Владислав.

Датчик попереджає про небезпеку заздалегідь. Є дві доби, аби усунути аварійну ситуацію в підвалі.

“Цей датчик встановлено вже рік тому, він вже тричі рятував. Можемо сказати, що зекономили близько 12 тисяч гривень на аварійці. А розробка цієї штуки коштувала близько 15 тисяч гривень”, – сказав він.

Датчики встановлюють не лише на люках, а й на дверях. Тому можна дізнатись й коли хтось потрапляє до підвалу.

“Підтоплення підвалу – це серйозна проблема, з якою зараз стикаються чимало будинків. І виявити засмічення каналізаційного люка можна за запахом або зайшовши до підвалу, де ви побачите багато брудної води”, – наголосила представниця департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Марина Ковальчук.

Пристрій зовсім не вибагливий. Необхідно раз на півроку замінювати акумулятор. Тож його результативність — повністю втілила очікування.

Читайте також: Wi-Fi, система вентиляції та вбиральні: в ОСББ «25/31» діє оновлене укриття для дніпрян