Site icon Телеканал «ДніпроTV»

ДЮЦ «Штурм» — стала робота і нові перспективи, незважаючи на провокації

22 листопада 2023 року рішенням міської ради Комунальний позашкільний навчальний заклад «Дитячо-юнацький центр «Штурм» Дніпровської міської ради передано у підпорядкування управлінню освіти департаменту гуманітарної політики ДМР. Наріжним каменем такого рішення є рекомендації МОН щодо створення міжшкільних ресурсних центрів для викладання предмета «Захист України» (термін реалізації 2022-2025 рр.), активізації  роботи військово-патріотичних гуртків, у тому числі й під час змішаного та дистанційного навчання, запровадження для учнів 8-9-х класів факультативних занять (курсів за вибором) за напрямом «Захист України». 

У процесі передавання закладу виявився прикрий факт, що з попереднім керівником закладу ще з літа 2023 року містом не подовжено контракт, і це є також наслідком прикрих обставин, про які ми наразі не маємо бажання сповіщати громадськість, але, якщо буде такий суспільний запит, ми це зробимо без вагань. Факт відсутності керівника зумовив необхідність призначити нового керівника, який є фахівцем у галузі освіти та вже зарекомендував себе гарним кризовим менеджером. 

На жаль, нам стало відомо, що в суботу, 02.12.2023 року, група «невстановлених» осіб почала підбурювати викладачів, тренерів, а також відвідувачів ДЮЦ «Штурм» на несанкціоновані протести, розповсюджуючи свідомо викривлену та спотворену інформацію щодо «захвату» закладу та призначення некваліфікованого керівника. Далі є цитування, правопис і лексику оригіналу збережено: 

«УВАГА! ВАЖЛИВО! Шановні батьки! В штурмівському колективі сталася прикра подія. Нашій Ірині Анатоліївні в серпні не продовжили контракт та звільнити з посади директора без пояснень та аргументів…. “новий директор” призначений не для розвитку закладу, а для його руйнування… Тому що новобудови вже дуже близько до нашого приміщення.… довіряйте інформації яку надаємо МИ, а не замовлені … У нас є лише 2 дні. Чекаємо всіх небайдужих сьогодні з 13:00 до 19:00 і завтра 9:00-19:00. Штурм-Перемога, вул. Гетьмана Петра Дорошенка, 9. Штурм-Крокус, вул. Квартальна, 8)».

Щиро повідомляємо, що  для департаменту дійсно  є важливим  збереження рівня та слави закладу, його колективу, тренерського складу та вихованців! Тому призначений директор повністю відкритий для діалогу, готовий роз’яснювати правила й принципи подальшої роботи закладу, чим він і буде зайнятий відсьогодні!

Ми б дуже хотіли зберегти ім’я славетного «Штурму», але з’ясувалося, що цей бренд зареєстрований на попереднього керівника закладу особисто (!). Тож залишимо це на розсуд суду.  

Віримо в ЗСУ та у скорішу перемогу, Слава Україні, завжди Ваш @Гумдеп.

Читайте також: У Дніпрі протягом доби Громадська рада обробила 96 звернень містян