Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Діти Дніпра влаштували вуличний ярмарок, аби зібрати кошти на допомогу ЗСУ

Діти збирають кошти для захисників. Вихідними на набережній влаштували благодійний аукціон «Діти Дніпра з теплом до ЗСУ». Скільки зібрали і що придбають для українських вояків?

24 вересня, субота. Січеславська Набережна. На вулиці дощ, проте, дніпрян не зупити. Містяни прийшли на дитячий благодійний аукціон, аби зробити подарунок нашим військовим.
Патріотичні пряники, ляльки-мотанки, розписані уламки ворожих ракет. Усе — зроблено руками дітей з центрів позашкільної освіти.

Олена Яковлева, вихованка центру позашкільної освіти №1: «Ціль — зібрати кошти на українську армію. Це дуже важливо, щоб Україна перемогла».

На зібрані кошти мають придбати печі для підрозділів ЗСУ.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: «Сьогодні у нас зібралися діти. Це не тільки діти з Дніпра, це діти з різних регіонів України, з тимчасово окупованих територій, які об’єднані однією метою — це допомога нашим воїнам. І все це задля того, аби зібрати кошти на тепло для наших хлопців. Сьогоднішня мета — це 20 буржуйок».

У заході взяли участь близько тисячі дітей. Хтось варення готував; хтось дивував виробами, виготовленими власноруч; а хтось танцями та піснями створював настрій вихідного дня.

Людмила Михайлова, директор центру позашкільної роботи №1 дніпровської міськради: «Діти, багато наших вихованців, на жаль, зараз багато немає. Крапає дощ, проте, вони в костюмах нарядних і запрошують всіх мешканців Дніпра подивитися нашу продукцію, сфотографуватися біля нашої фотозони, щось купити — глінтвейн, кашу, варення».

Ярмарок тривав близько трьох годин. За цей час вдалося зібрати 72 тисячі гривень.