Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Діти Дніпра повернулися з подорожі Коломиєю

Шість неймовірних тижнів, 180 щасливих дітей та більше 20 видів екскурсій та майстер-класів. Все це організували завдяки співпраці мерів Коломиї та Дніпра. Дітям, батьки яких боронять кордони нашої держави, вдалося активно відпочити.

Діти військовослужбовців ЗСУ відправилися до Коломиї. Школярі ознайомилися з історією, звичаями та традиціями цього мальовничого міста.

Олеся, дніпрянка: «У нас були спортивні ігри, ми були у горах, лісах, ми їли там. У нас була майстерність, ми були в бібліотеці, одягалися в різні костюми і фотографувалися».

На пероні зустрічали батьки, які не бачили своїх дітей 6 тижнів. Кажуть, відпочинок важливий, щоб хоч на деякий час відволіктися від війни.

Олена Гайдук, дніпрянка: «Це і психологічна підтримка дуже сильна, дуже бойова. Бо мами тут сидять, а тата там. А діти відпочили, а батьки задоволені, бо у дітей позитива море».

Дітей возили на різноманітні екскурсії, залучали до спортивних змагань і турнірів. Були походи в кіно і навіть незвична ретро фотосесія. Поїздка відбулася завдяки співпраці мерів Коломиї та Дніпра.

Тетяна Журова, начальниця відділу позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання: «Більша частина дітей має неймовірні враження. Перш за все — це виховання патріотизму та любов до рідного краю. Також ми перед собою ставили мету емоційно та соціально-психологічно оздоровити наших дітей».

В майбутньому планується долучити до цієї програми не тільки дітей військовослужбовців, а й тимчасово переміщених осіб.