Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Діти Дніпра на залізничному вокзалі зустріли Вифлеємський вогонь миру

До Дніпра привезли Вифлеємський вогонь миру. Його доправили залізницею і зустріли на вокзалі. Цій традиції близько ста років, в Україні майже чверть століття її бережуть пластуни. Так скаути поширюють ідею добра та єднання, даруючи різдвяну радість.

Ранковим потягом з Києва до Дніпра привезли вогонь миру. Зустрічали його дніпровські пластуни.

Уляна, пластунка: «Вифлеємський вогонь — це вогонь миру та добра. Вифлеємський вогонь передається свічка до свічки».

Ганна Юрченко, привезла Вифлеємський вогонь миру: «Мета, як може видатися з назви, перепалити максимальну кількість свічок від будинку до будинку, від оргнізації до організації з побажаннями того, з чим ми живемо понад 8 років — миру після перемоги».

Вогонь беруть на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі. Він долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає тепло, мир і злагоду.
Соломія стала першою, хто прийняв вогонь. Дівчина стала символом незламності дніпрян.

Соломія Реут: «Я бажаю, щоб цей вогонь зробив так, щоб у нас була скоро перемога, і щоб мій тато, який зараз у ЗСУ, і тати і мами повернулися до своїх дітей».

Вифлеємський вогонь доправляють потягами Укрзалізниці в усі великі міста України. А запалити свічку від благодатного вогню може кожен.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: «Цього року тут зустрічаємо, на вокзалі, тому що Дніпро став воронкою евакуації. І де, як не на вокзалі, через який пройшли мільйони українців, зустрічати цей вогонь і далі вже нести його нашим містом».

За словами організаторів, сьогодні вогонь горітиме у всіх обласних центрах, що знаходяться під контролем України.