Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дев’ять тротуарів, які оновили у Дніпрі – де вони?

Замінили асфальт, оновили бордюрний камінь та встановили тактильну плитку для людей з вадами зору. У Дніпрі на центральних вулицях та околицях оновили пішохідні зони. Один з безпечних тротуарів рік тому з’явився на вулиці Лазаряна, там повністю відновили більше кілометра бордюрного каменю. Кошти з міського бюджету не задіювали, адже інспекції з питань благоустрою використала власний прибуток від МАФів та гаражів. 

Пішохідну зону на вулиці Лазаряна відремонтували минулоріч. Завдяки численним запитам від жителів гуртожитку, розташованому поруч з перехрестям, на проблемну ділянку звернули увагу у міськраді.

Руслан Мороз, начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради: «Минулого року тут було виконано відновлювані роботи по тротуарному покриттю загальною площею майже 2,5 тисячі квадратних метрів, було улаштовано похили і спуски цього покриття, була укладена спеціальна плитка для слабобачущих людей. Загалом робіт було виконано більше ніж на 3,5 мільйона гривень».

Всього таких об’єктів дев’ять. Загальна площа ремонту – понад 20 тисяч квадратних метрів покриття. Дніпряни ж тротуарами задоволені й через рік після оновлення.

«Добре. Як би всі тротуари робили у місті, було б добре».

«Так, подобається. Місто розвивається, мене це радує».

«Та ну, прекрасно, нормально все, более-менее. Лавочек, я смотрю, вот лавочек не хватает».

«Тротуары хорошие. Если бы везде возле трамвайных путей так делали, потому что у нас на пересечении Гоголя и проспекта остановку сделали, а вокруг все так и осталось».

У 2022 році інспекція з питань благоустрою та підпорядковані їй комунальні підприємства також чекають на заявки від містян і мають плани на наступні ремонти.