Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Десять років мужності: марка пам’яті та спротиву російській агресії

І буде весна… «Укрпошта» ввела в обіг блок марок, присвячених десятій річниці спротиву російській агресії. 4 світлини воєнного часу, котрі нагадують про мужність і незламність українського народу. Скільки коштує та у чому її цінність для українців?

Дмитро колекціонує марки майже 45 років. За словами чоловіка, починав збирати, аби відволіктися від буденного життя. А зараз його колекція налічує приблизно 30 тисяч екземплярів.

Сьогодні Дмитро один з перших придбав марку «І буде весна», що створена до 10-річчя спротиву вторгнення росії в Україну.

«Особлива тим, чим і для більшості наших людей, — вірою в майбутнє, перш за все, вірою в нашу перемогу», — каже філателіст Дмитро Цимиренко. 

«Саме ця серія марок «І буде весна» показує, що війна в нас триває не два роки, а вже понад 10 років.
Перше фото — це захоплення аеропорту «Бельбек», захоплення Криму. Друге фото — це наш воїн в проміннях сонця на героїчній фортеці «Азовсталь». 3 фото — це наші волонтери, весілля, проте кажуть, що життя неможливе спинити, що воно продовжується. І 4 фото — це наші такі руки піхотинця 28 бригади в околицях Бахмута», — говорити Володимир Орлов, перший заступник начальника Дніпропетровської військової адміністрації.

Загальний тираж блоку марок — 250 тисяч. У Дніпропетровську область надішло 5 тисяч 200 блоків та 1 125 конвертів.

«Навіть люди, які раніше не колекціонували ці марки, всі захоплюються, всі закупляють, і ми бачимо попит на наші марки. І це важливо на сьогодні. Іноземцями є закупівля, вони через своїх закупляють, це подарунки часто, ми висилаємо», — пояснює Людмила Біліченко
т. в. о. директора з розвитку мережі АТ «Укрпошта» Дніпровського регіону

Номінал блоку — 90 гривень. Вже зараз марки можна придбати у відділеннях «Укрпошти» в області.

Читайте також: Атака на багатоповерхівку у Дніпрі: з-під завалів дістали тіло чоловіка