Site icon Телеканал «ДніпроTV»

День ветеринара: лікарка з Дніпра розповіла, як рятують тварин із прифронтових міст

Ветеринар — це лікар. Цей фахівець лікує тварин і щоденно стикається зі складними задачами, які вимагають відмінних знань і практичного досвіду. Валерія П’ятибрат працює у ветлікарні Аграрного університету. З початком повномасштабної війни вона врятувала сотні тварин.

Кваліфікованої допомоги потребують не тільки люди, а й тварини. Пані Валерія з дитинства мріяла лікувати братів наших менших.

Для мене це найкраще, що може бути в житті. Я рятую життя. Кожен з нас має вдома якогось певного друга, малюка, чи то хом’ячок, пташка, собачка і вони хворіють, як би це сумно не було, вони всі хворіють. Ми дуже раді, що ми допомагаємо малюкам і витягуємо їх багатьох з того світу, деякі звертаються до нас за вакцинацією, ну і заради цього варто жити“, – розповідає ветлікарка Валерія П’ятибрат.

З початком повномасштабної війни багато пухнастиків отримали травми. У ветлікарні Аграрного університету рятують сотні тварин. Їх не лише лікують, а й годують, утримують.

Перші малюки у нас були з Ізюма, вони були практично всі зневоднені та виснажені, ми їх капали майже два місяці, виводили з цього стану. Потім у нас були тварини з Бахмута та останні тварини у нас з Херсона і на даний момент вони ще присутні у клініці. Перший раз із Ізюма у нас були породисті тварини, зараз у нас взагалі безпородисті і люди розбирають, беруть, люблять“, – каже Валерія П’ятибрат.

Професійне свято ветеринарних лікарів відзначається щорічно у другу неділю серпня.

Читайте також: Як у Дніпрі готують будинки до зими