Site icon Телеканал «ДніпроTV»

День Української Державності в Дніпрі: молодь оновила мурал та розгорнула 100-метровий прапор

Не зупинила навіть злива. До Дня Української Державності молодь Дніпра провела патріотичну акцію. На одному з віадуків оновили патріотичний мурал з державними символами. В акції взяли участь близько 100 представників Молодіжної ради. 

Анастасія разом з друзями приєдналася до оновлення одного з патріотичних муралів Дніпра.

Анастасія Медяник, членкиня Молодіжної ради Дніпра: «Така важлива зараз подія, тому що кожен зміг внести частинку себе в цю історичну, культурну спадщину нашого міста Дніпро».

Завершили роботи у святковий День Української Державності. В акції взяли участь близько 100 представників Молодіжної ради Дніпра. Третина з них — з тимчасово окупованих територій.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «Акція, яка організована молоддю Дніпра, до якою долучилася молодь Луганщини, до якої долучились гості з інших регіонів нашого міста, сьогодні оновить фарбу на цих стінах та на колонах, схилах. І ще не один рік ми будемо надихатися українськими символами».

Приблизно 16 годин витратили на те, щоб повернути мурал у належний стан. Довелося використовувати спорядження для скелелазіння. Юнакам допомагав професійний інструктор, аби вони не травмувалися та не впали.

Рафаель Кіжнер, керівник Молодіжного центру Дніпра: «Будь ласка, не будьте дуже суворими до оцінки цих муралів. Їх робила молодь, це не професіонали. Їм було дуже складно вчора під пекучим сонцем, сьогодні зранку під проливним дощем залізти на всі ці схили для того, щоб оновити ці мурали, працювати з фарбою, з професійними будівельними матеріалами. Це було дуже складно».

Наприкінці акції учасники заспівали Державний Гімн та розгорнули 100-метровий прапор України.

Читайте також: Борис Філатов: «Мерія Дніпра виділила 20 мільйонів на FPV-дрони та обиратиме їх виробників у координації з військовими»