Site icon Телеканал «ДніпроTV»

День селфі: дніпровський музей приєднався до міжнародного флешмобу

Інтерактиви в музеях. У Дніпрі вдесяте відзначать День музейного селфі. Цьогоріч у міжнародному флешмобі задіяні три локації. Переможцям обіцяють подарувати стильні музейні сувеніри.     

Щороку в третю середу січня у світі відзначають День музейного селфі. Флешмоб започаткували, аби заохотити якомога більше людей до знайомства з історією та мистецтвом. Через повномасштабне вторгнення в Історичному музеї для відвідувачів відкриті тільки чотири зали.

“Сьогодні, тільки сьогодні. Це триває лише один день, як в Європі. Люди прийдуть зроблять селфі, опублікують, поставлять хештеги і вони мають змогу отримати подаруночки від музею, меморіального і літературного”, – розповідає співробітник відділу науково-просвітницької роботи і діорами «Битва за Дніпро» ДНІМ Дмитро Мурадов.

День селфі проходить і в двох філіях Історичного музею – “Літературне Придніпров’я” та Меморіальний будинок-музей Дмитра Яворницького.

Після тривалої перерви двері будинку-музею знову відкрилися для відвідувачів. Там з’явилися нові цікавинки – вестибюль із розписами та мезонін на другому поверсі.

“Будинок був збудований в 1905 році для свого власника, який прожив тут 35 років до 1940 року. Це єдиний будинок-музей в нашому місті. Звичайно ми не всі експонати можемо показувати людям. Частина схована, але в цілому ми відтворили і зокрема дійсно розписи художніка, які були намальовані на замовлення Дмитра Яворницького – його другом”, – каже завідувач відділу «Меморіальний будинок-музей Д. І. Яворницького» Максим Кавун.

Дніпряни та гості міста можуть відвідати унікальний будинок-музей три дні на тиждень. Не забувайте зробити селфі та опублікувати фото у Фейсбуці.

Читайте також: Перші учасники розпочали навчання: Державна служба зайнятості втілює експериментальний проєкт для ветеранів