Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дефіцит пального: як в таких умовах працює транспорт Дніпра

Черги з десятків авто за залишками бензина й дизеля та підвищена ціна – в Україні дефіцит пального, викликаний російською агресією. Для того, щоб позбутися дефіциту, уряд вирішив тимчасово відмовитися від регулювання цін. Скільки ж тепер  коштуватиме літр бензину і чи з’явиться врешті пальне на заправках?

Нестача пального та постійні черги на заправках. Таку картину в країні ми бачимо уже декілька тижнів. Щоб наситити пальним АЗС, уряд тимчасово вирішив відмовитися від державного регулювання цін.

Юлія Свириденко, перша віцепрем’єр-міністерка України: «Ми мали тривалу дискусію з операторами ринку пального, і за результатами сьогоднішнього засідання оперативного штабу, була прийнята домовленість, щоб ми, з боку держави, призупинили цінове регулювання. Щоб оператори могли наситити ринок необхідним ресурсом».

В мережі інтернет вже оприлюднили інформацію, скільки коштуватиме пальне на різних станціях.
Дизпаливо – 59 грн, дев’яносто п’ятий та дев’яносто другий бензин – переважно 52 гривні.
Також, за словами Юлії Свириденко, уряд обіцяє не допустити зловживання ситуацією та застосовуватиме санкції щодо тих підприємців, які надто завищуватимуть ціни.

В таких умовах продовжує працювати й Дніпро. Найважливіше питання зараз – це громадський транспорт. Міськрада ще наприкінці лютого закупила пальне й видає його перевізникам.

Олександр Лещенко, начальник управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: «Для того, щоб забезпечити у повному обсязі перевезення пасажирів та працівників критичної інфраструктури, керівництвом міста було прийнято рішення щодо закупівлі резервного палива, яке видавалося і видається перевізникам».

Деякі підприємці визнають: якби не бензин від мерії, то громадський транспорт, певно, припинив би ходити ще наприкінці лютого.

Русавський Андрій, директор ТОВ Автотранссервіс: «Наше підприємство, як і інші підприємства міста, забезпечуються частково пальним Дніпровською міськрадою. Я хочу сказати більше: якщо б це рішення не було прийняте, то на цей момент ми б не забезпечили той об’єм перевезення, який забезпечуємо».

Поки що транспортна інфраструктура Дніпра пальним забезпечена і підвищення тарифів на проїзд найближчим часом не планується.