Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Де у Дніпрі виховують справжніх олімпійських чемпіонів

Сьогодні, 3 травня, чергова по місту Ксенія Сушко, заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директорка департаменту гуманітарної політики, перевірила виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо реалізації програми розвитку спорту у місті Дніпро, а саме як проходить тренувальний процес у КПНЗ «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву №3» ДМР.

Спортивний напрям школи — легка атлетика: біг, стрибки, метання та багатоборство. Вона розвиває силу, швидкість, витривалість, спритність, тактичне мислення, спринтерські та вольові риси, гнучкість, координацію рухів, влучність.

Школа цілеспрямовано займається підготовкою кваліфікованих спортсменів – резерву для збірної команди України. Також вихованці закладу вдало виступають на міжнародних змаганнях, чемпіонатах Європи, світу та здобувають медалі різного ґатунку, що підтверджує вищу категорію та наданий статус «спеціалізованої» і «олімпійського резерву».

За час роботи колективом школи було підготовлено 30 майстрів спорту міжнародного класу, 104 майстри спорту. 5 вихованців закладу стали Заслуженими майстрами спорту України.

Від 1992 року 15 учнів та випускників школи відстоювали честь та гідність нашого міста і країни на Олімпійських Іграх.

Читайте також: Над Дніпропетровщиною сили ППО збили рідкісний дрон