Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Де у Дніпрі можна отримати безкоштовну правову допомогу?

Безкоштовна правова консультація у Дніпрі. З початку лютого городян приймають спеціалісти департаменту правового забезпечення. Два рази на тиждень дніпряни можуть звернутися до представників департаменту і отримати безкоштовні консультації.

З початку лютого спеціалісти департаменту правового забезпечення проводять безоплатні правові консультації. Тепер – поза спецустановою.

Світлана Конарева, заступниця начальника управління
департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради: “Раніше у нас діяла спеціалізована установа з надання безоплатної первинної правової допомоги у Дніпрі. А тепер, відповідно до прийнятого рішення міської ради, ця установа припинила свою діяльність. На сьогодні правову допомогу, безпосередньо первинну, будуть надавати спеціалісти департаменту правового забезпечення”.

Первинна правова допомога включає в себе консультацію. А якщо справа потребуватиме судового процесу, людину перенаправлятимуть вже у центр надання вторинної правової допомоги.

Артем Єрмилко, головний спеціаліст департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради: “Спочатку, при первинній консультації, працівник департаменту правового забезпечення ознайомлюється з проблемою громадянина. Надалі, якщо потребує, вже вторинна правова допомога. Головна відмінність в тому, що вторинна допомога – це саме захист інтересів, які є порушені в судовому порядку. Первинна – досудова допомога, вторинна – це захист інтересів згідно судового процесу”.

Отримати правову допомогу може кожен громадянин України. Мати реєстрацію саме у Дніпрі – не обов’язково.

Світлана Конарева, заступниця начальника управління
департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради: “Право на безоплатну первинну правову допомогу, згідно з Конституцією України та статті 8 цього Закону, мають усі, які перебувають під юрисдикцією України”.

Попередній запис до спеціалістів не потрібен, прийматимуть людей у двох відділах центрів надання адміністративних послуг з 10 до 13 години. В понеділок – у «Правобережному» відділі, в п’ятницю – у «Лівобережному».