Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Де не ступала нога «радянських»: ГР складає реєстр проблемних доріг

– Зрештою з’явилась можливість ремонтувати дороги. Бачимо, ремонти в центрі – пр. Яворницького, Лесі Українки, вул. Дмитра Скоробогатова. Але, будемо чесними, в Дніпрі є вулиці, де такого покриття фактично немає десятиліттями чи взагалі не було. Чи має ГромРада інформацію, коли дійде черга до них – і чи є можливість зараз, під час війни, активно працювати з програмою «Місто без околиць»?

– Ми складаємо списки таких доріг. Справді, ми почали зараз вести реєстр таких доріг, де не було цих доріг, де були насипні дороги, зокрема на околицях міста.

Люди повинні розуміти, що поки що ще 590-та постанова забороняє капітальний ремонт доріг, тому всі роботи, які зараз виконуються, виконуються з поточного ремонту. І відповідно поточний ремонт – це інші норми, інші вимоги та інші можливості у виробників робити це з поточного ремонту.

Відповідно місто виділяє зараз достатньо коштів для поточного ремонту доріг, але охопити все не можна, тим паче, що минулого року взагалі не було робіт по дорогах, на жаль, це було заборонено. Наразі дозволили поточний ремонт, тому місто розпочало.

Всі побажання людей ми приймаємо, складаємо списки і розносимо їх по роках для того, щоб встановити якусь черговість у цьому питанні, для того, щоб дороги ремонтувалися не тільки в центрі міста, не лише магістральні якісь дороги, а й дороги на околицях якісь, можна сказати, путівці, які існують у приватному секторі, і так далі, і так далі.

Всі ці роботи виконуватимуться, але тут потрібно запастись терпінням. Тим паче, що ресурс міста, ми розуміємо, він обмежений, тут ніхто нам не допомагає.

Крім того, місто досі веде програму, і продовжуватиме програму для військових.

Ми повинні розуміти, що ми маємо робити не тільки для себе, де ми живемо, а й допомагати нашим військовим, які захищають наш мир та наш спокій у місті.

Тому потихеньку, потроху, запастись терпінням, по роках розноситимемо всі ці дороги і потихеньку діставатимемося до далеких точок, там, де, як кажуть, не ступала нога радянської людини в той час, – розповів очільник Громадської ради Дніпра Геннадій Корбан в етері каналу ДніпроTV.

Читайте також: У Дніпрі тривають ремонти на водогоні: у кількох районах немає води