Site icon Телеканал «ДніпроTV»

ДБР відкрило провадження через колабораційну діяльність депутата Олексія Ковальова

Державне бюро розслідувань відкрило провадження проти депутата від партії “Слуга Народу” Олексія Ковальова, який на тимчасово окупованих територіях Херсонщини почав співпрацю з російськими загарбниками. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що підконтрольні Ковальову підприємства постачають продукти до окупованого Криму та завозять звідти паливно-мастильні матеріали у Херсонську область. Також він розмістив російських військовиз у підконтрольному йому санаторії, що розташований у місті Гола Пристань Херсонської області.

Сам Ковальов підтвердив у соцмережах свою колабораційну діяльність та вважає, що “росія на Херсонщині надовго”.

У партії “Слуга Народу” заявили, що звернуться до Верховної Ради із закликом позбавити Ковальова мандату народного депутата України. Крім того, члени партії просять Генпрокуратуру та СБУ якнайшвидше передати справу Ковальова до суду, передбачивши, зокрема, конфіскацію його активів і майна згідно чинного законодавства

Також “Слуга народу” відправить звернення до органів судової влади із закликом якнайшвидше розглянути справу Ковальова, визначивши міру покарання згідно із законом.

Журналіст Юрій Бутусов повідомляє, що Ковальов у Раді був членом неформальної «групи Павлюка» — відомого та, за його словами, наближеного до родини президента контрабандиста.

Читайте також: Генштаб ЗСУ застерігає: ворог розсилає погрози українським захисникам