Site icon Телеканал «ДніпроTV»

ДБР повідомило про підозру нацгвардійцю, який влаштував стрілянину на Південмаші

Артемію Рябчуку, який 27 січня застрелив 5 людей та ще 5 поранив, повідомили про підозру в дезертирстві, умисному вбивстві та привласненні зброї. Про це заявили в ДБР.

Слідчі оглянули місця події та місця затримання, а також провели допити свідків, зокрема з дозволу лікарів допитано одного з поранених. Невдовзі призначать експертиза щодо психічного стану громадянина Рябчука, а також перевірять, чи був «стрілок» під дією наркотичних речовин.

Під час затримання зловмисника вилучено особисті речі, у тому числі ті, що можуть містити на собі сліди вчинення злочину: кров, продукти пострілу, а також зброю та гільзи.

Йому повідомили про підозру за п. 1 та п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство); ч. 3 ст. 408 КК України (дезертирство); ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів

Слідство розглядає декілька версій трагедії, серед яких і можливі неуставні відносини, що могли стати причиною вказаного злочину. Співробітники ДБР перевіряють інформацію про цькування та бійку, яка трапилася кілька місяців тому.