Site icon Телеканал «ДніпроTV»

З Харкова до Дніпра повернули 25 собак, яких виловили на «Інтерпайпі»

Вони проїхали дві сотні кілометрів, аби через декілька днів повернутися додому. 25 дніпровських собак забрали з Харківського притулку.

Тендер на відлов собак замовило підприємство «Інтерпайп», адже на їх території останнім часом розвелося багато чотирилапих, які іноді нападали на людей. Виграв тендер приватний підприємець. Але потім з’ясувалося, що він долучив до справи харківське КП «Центр поводження з тваринами». Те, що саме вони відловлюють собак побачила одна із зоозахисниць та і надала справі розголосу.

«На заводі Інтерпайп три дні відловлюють собак Харківська живодерня. Вже багато собак вивезли. Людям вони розповідають – що це притулок» – зазначила у своєму дописі Ірина Ситенко.

Все би нічого, але саме цей центр має погану репутацію і вже не вперше його підозрюють у вбивстві тварин під прикриттям «евтаназії». Так, київський еколого-культурний центр підрахував, що за останні 10 років у цьому центрі знищили щонайменше 70 тисяч тварин.

Про  репутацію Харківського КП представники «Інтерпайпу» нічого не знали, тому і приїхали разом із заступником міського голови Дніпра Михайлом Лисенко забрати собак додому.

«Нам не байдужа доля цих тварин. Ми – промислова

компанія, яка сплачує податки, забезпечує робочі місця, ми добре розуміємося на виробництві. Але ми не є експертами в питанні утримання тварин”, – зазначив Денис Морозов – директор з фінансів та економіки «Інтерпайп».

Наразі собак утримуватимуть у КП «Зооконтроль» за рахунок «Інтерпайпу». Ба більше, вони готові стати меценатами притулку та планують придбати  для них УЗД апарат.

Наразі песики уже у Дніпрі. У КП «Зооконтроль» їх стерилізують та чіпують. А  потім шукатимуть родину. А якщо приватне підприємство захоче повернути хвостатих на свою територію, «Зооконтроль» заперечувати не буде.