Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Відділенню дитячої кардіохірургії потрібні кошти на закупівлю важливого препарату

У нашій області на рік народжується близько 200 дітей з вадами серця. А тих, кому треба в екстреному  порядку робити операцію одразу після народження – більше 100 маленьких пацієнтів.

Операцію неможливо провести без Кустодіолу.  Цей препарат дозволяє проводити втручання на відкритому серці. Якщо його немає, дітям треба чекати. А час може тільки погіршити стан здоров’я пацієнта, кажуть лікарі.

«Близько 80%  операцій, яких ми виконуємо, робиться в умовах штучного кровообігу. І це операції на зупиненому серці. Кустодіол допомагає захистити міокард від незворотних змін під час його зупинки. Тобто препарат надає нам можливість виконати основний етап операції», – розповідає завідувач відділенням дитячої кардіохірургії ДОКЦКК Олег Шашко.

Для маленьких пацієнтів реанімації  треба і спеціальне ліжко. У відділенні таких на сьогодні немає.

Щоб у відділенні було Кустодіолу вдосталь та хоча б одне сучасне ліжко, небайдужі дніпряни та благодійні фонди вирішили допомогти маленьким пацієнтам і відкрили збір коштів.

«Препарат унікальний. В аптеці просто так его не прийдеш і не купиш. Краще, щоб він був у резерві, принаймні краще, щоб постачальник міг відвантажити його, і ми знаємо, що Кустодіолу є вистачить», – каже директорка благодійного фонду Ольга Голубєва.

За тиждень змогли зібрати більше 12 тисяч гривень, 6 тисяч з них  перерахували на заклик Наталі Хазан. Вона волонтерка, яка підтримала акцію від благодійного фонду та оголосила про збір коштів на своїй сторінці в соцмережах.