Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі прибрали стихійний ринок

У Дніпрі комунальники намагаються закрити стихійний ринок по вулиці Моніторній, що на житломасиві Парус. Там нелегальні торговці просто неба торгують швидкопсувними продуктами. 

«Люди торгують з землі продуктами, без будь-яких дозвільних документів, повна антисанітарія. Є скарги мешканців будинків, під якими вони стоять, скарги від перехожих, яким вони заважають проходити про тротуарах, ну а потім те, що ми не бачимо – це отруєння», – каже начальник інспекції з питань благоустрою міськради Дніпра Руслан Мороз.

Та схоже, що й у самих покупців рівень свідомості дуже низький. Лише деякі розуміють, що купувати м’ясо, яке лежить у тридцяти градусну спеку, справа дуже небезпечна. 

«Зараз в п’ятницю дешевше купити тут у реалізаторів овочі, ніж на ринку, м’ясо ми теж купуємо тільки в магазині, жарко, молочку тут теж страшно купувати», – каже місцева мешканка Катерина.

Та зриватись з нагрітих місць торговці-нелегали не поспішають. Тож інспекторам доводиться проводи такі рейди постійно.

«У нас порожні ринки, адміністрація ринків скаржиться на те, що немає за що утримувати ринки, а люди на ринки не йдуть, вони намагаються стати де їм зручно і цим вони порушують благоустрій міста Дніпра, тому ми реагуємо на такі моменти, кожен день у нас працює ціла купа інспекторів, більше 20 чоловік, намагаємося це відпрацьовувати і робимо це у вихідні дні, коли велике скупчення людей», – додає начальник юридичного відділу КП «Благоустрій міста» Олексій Грек.