Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Смертельні ціни – скільки коштує поховати людину у Дніпрі.

В мережі  з’явився проект додатку до рішення виконкому про підвищення вартості послуг КП «Ритуальна служба». Ми порахували скільки , щонайменше,  коштуватиме смерть якщо зміни таки затвердять.

Отже, вартість могили від 750-ти грн. до 2 500 тис. В залежності від розміру ями та того як її копатимуть – механізовано чи ж вручну. Від 700 грн. доведеться витратити на скромну дерев’яну труну, близько 200 грн – на найпростіший надмогильний хрест, скільки ж на квіти та стрічки, та 20 грн на свідоцтво про поховання. В сумі – мінімум 2 000 грн лише захоронення.

До цього списку зазвичай додаються послуги носіїв, священника та відспівувачів і поминальний обід. Тобто разом традиційні бюджетні похорони коштуватимуть близько 4 500 тис. грн.

Що ж стосується максимальних сум – обмежень немає.

«Гробы доходят до миллиона. Они очень интересной формы, там капсульные – это биоразлагаемый пластик, он не несет вреда экологии, они разных форм и размеров, ну это как машина, то есть люди, которые могут позволить себе при жизни дорогие машины, красивую жизнь, то, наверняка они могут позволить и красивый гроб. (25 сек)

Так же и венки. К сожалению люди не хотят отходить от пластиковіх цветов, вот такие стоят 2,5 тысячи, 3-ри. Мы пытаемся обьяснять, что  за такую стоимость можно взятьи красивый живой. … Ну и бюджетные варианты – от ста гривен – просто и со вкусом.

Труни можуть коштувати до мільйона. Вони цікавої форми, з екопластику, який не впливає на довкілля. Так само і вінки. На жаль, люди не хочуть відмовлятися від штучних квітів. Такі вінки коштують і 2 000  і 3 000 тис. грн. Ми намагаємося пояснити, що за таку ціну можна замовити гарний вінок із живих квітів», – розповідає керівниця приватного ритуального салону Катерина Спицина.

Просто шокують ціни на оригінальні ритуальні послуги. Ваш прах можуть перетворити на вінілову пластинку, відправити в небо на повітряній кульці, намалювати картину чи створити діамант. Наприклад, ось такий – розміром від 2-х міліметрів коштує від 75 тис. грн.

А найдешевшим способом захоронення виявилася кремація. Процедура коштує 2 000 грн. Щоправда, доведеться ще витратитися на перевезення тіла до Харкова, Києва чи Одеси. Або ж почекати кілька років, коли і в Дніпрі з’явиться крематорій.