Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Сергій Риженко – «слуга народу» від ЗЕ чи медичний коррупціонер

Минулого тижня під час робочого візиту до Дніпра, Володимир Зеленський представив кандидата у мери міста від партії «Слуга Народу». Серед усіх кандидатів обрали головного лікаря обласної лікарні імені Мечникова Сергія Риженко.

Нова влада, нові обличчя – кричали вони. Ну а на справі – як завжди. Зекандидат у мери Дніпра – Сергій Риженко. Так, обрали «найдосвідченішого». Адже й під патронатом Януковича був: в каденцію Віктора Федоровича був призначений на посаду першого заступника міністра охорони здоров’я, а потім головою державної санітарної-епідеміологічної служби. З 2015 року і тут осторонь гаранта Конституції – на той час Петра Порошенка, залишитися не зміг – став депутатом Дніпропетровської облради від фракції «Солідарність». І на цей раз, без пана Риженко – не обійшлося.

Обіцяне «покращення» від Риженко може виглядати приблизно так – «сів на лавку – сплати, будь ласка». Адже усі ми знаємо, що парковка біля лікарні імені Мечникова, головний лікар якої пан Сергій, єдина в місці де стоянка коштує 15 грн за годину. А от компанія, що її обслуговує взагалі є тільки на папері, по факту – за адресою – офісу немає. І керівник медзакладу нічого не знає. Так якщо за ділянкою 600 квадратних метрів головний лікар доглянути не може. То як планує впоратися з площею понад 400 тисяч квадратних метрів.

Не парковками єдиними. У червні цього року керівницю обласного Центру радіаційної безпеки – Фаїну Кулікову спіймали на хабарі у близько 12 тисяч гривень. Жінка, начеб-то мала посприяти проходженню курсів із радіаційної безпеки. Сергій Риженко дуже довго не хотів звільняти підлеглу, до останнього чекав рішення суду.

Секунда у головного лікаря тривала близько місяця. І ось що маємо. Головний лікар покриває свою колегу-корупціонерку, нічого не знає про незаконну парковку у своєму закладі та змінює політичні погляди на користь тих, хто при владі. Можливо, саме такого мера не вистачає Дніпру?