Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Продали зламану праску, чи відмовили обміняти товар – як захистися від неякісної покупки

Служба Управління захисту споживачів у Дніпрі розповіла, що робити та куди звертатися, якщо вас обдурили в магазині. Продали зламану праску, вас змусили заплатити за розбитий товар, чи ви купили зіпсований продукт – ці та інші побутові проблеми вирішували фахівці разом із відпочивальниками оздоровчого табору «Золотий вік». Зібралися в таборі невипадково, бо найчастіше обдурюють саме літніх людей.


«Мені привезли диван. Я заказувала одного виробника – привезли іншого. Ціна того, що заказувала одна була, а привезли схожий диван, але ціна зовсім друга. Сказали, що ми вирішим. Пройшло вже два роки, – до сих пір вирішують»,- розповідає відвідувачка оздоровчого табору «Золотий вік» Зінаїда Олійник.


Найголовніший документ, що засвідчує покупку – чек. Саме при наявності його – вам зможуть повернути чи обміняти товар. «Це може бути чек фіскальний, або щось інше. Але повинно бути в розрахунковому документі обов’язково зазначено: у кого він придбав, число, що він придбав та підпис», – начальниця відділу ГУ захисту споживачів в області Зоя Борщ.


За 2019 рік до Головного управління захисту споживачів в області звернулося більше двох тисяч громадян.