Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Пішохідний міст на Ігрені йде під воду

Металева переправа через річку Шиянку, яка з’єднує жителів Чаплів та Старої Ігрені – аварійна вже не один десяток років. Та місцеві все одно по ній ходять, і навіть – їздять,  адже на тому березі і підприємство, і магазин, і дитячий клуб. А окрім цієї металевої конструкції, яку і мостом назвати важко, на цілий десяток кілометрів іншої переправи – немає.  

 

«Ходимо, бо в нас іншого виходу немає. В нас є вихід через кар’єр рибальський, але там погана дорога, на якій не можуть ані автівки, ані маршрутки проїхати, а з візочком – і взагалі страшно. А як людині похилого віку пройти? В мене на тому боці батьки, мені треба їх відвідувати і я боюся цим мостом ходити, ми з чоловіком їдемо машиною через Придніпровськ на той бік Старої Ігрені», – говорить місцева мешканка Людмила Анатоліївна. 

Мешканці Чаплів та Старої Ігрені неодноразово зверталися до місцевої влади з проханням полагодити міст. Останні намагалися відреагувати. Та з цим виникло чимало проблем, адже самобуди – не стоять  на балансі і відповідальних за такі споруди – немає. Тому ремонтувати міст – не будуть, натомість побудують новий. 2-го червня провели тендер на його будівництво. Роботи оцінили майже у 7 з половиною мільйонів гривень. Будівництво розпочнуть вже наприкінці цього місяця.