Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Дніпро витрачає 10 мільйонів гривень на знищення амброзії в 2020 році

У Дніпрі комунальники взялись боротись з амброзією. Алерген вкрай важливо встигнути ліквідувати до того, як він заквітне, а це станеться вже за 2 тижні – у липні. Інакше при покосі шкідливої рослини вона випускатиме у повітря пилок, котрий з часом осяде, а потім проросте в черговий розсадник алергену. Покіс амброзії до її цвітіння та щільно засіяні газони – найефективніші способи боротьби з алергеном, кажуть фахівці. На передовій цієї битви комунальники. По місту щоденно працюють п’ять бригад «зеленбудівців».

«Існує графік покосів. Наприклад, поливні газони косимо тричі на місяць, неполивні – до двох разів, залежно від засміченості. Загалом за нашим підприємством закріплено 320 га, які скошують наші бригади. Для цього використовуємо сучасну техніку, зокрема, мінітрактори, тримери, мотокоси», –пояснює начальник дільниці КП «Міськзеленбуд» Олександр Некоз.

Кажуть, не зайвою буде і допомога самих містян у боротьбі із амброзією.

«Це спільне завдання, не треба чекати, коли до вас у двір прийдуть міська влада і висмикнуть цю амброзію – робіть це самі. Я це роблю по дорозі на роботу, там, де я бачу амброзію – я її вириваю. Я закликаю наших городян бути господарями своєї землі», – каже кандидат біологічних наук Ніна Хромих.

А ось підприємцям, які не виривають амброзію, загрожує штраф. 

«Ми перевіряємо підприємства, організації, приватний сектор. Разом з інспекцією з благоустрою ми проводимо такі рейди. Ми також просимо повідомляти в департамент про ті випадки, коли люди не стежать за своїм санітарним станом», – додає начальниця управління комунальної екології департаменту екологічної політики міськради Ірина Козлова.

На боротьбу з амброзією у Дніпрі цього року витратять 10 мільйонів гривень.