Site icon Телеканал «ДніпроTV»

2000 учнів евакуювали – у Дніпрі замінували 4 школи

Полишені портфелі, зірвані заняття та термінова евакуація близько 2000 дітей. У Дніпрі 2-й день поспіль «мінують» навчальні заклади. Сьогодні повідомлення про вибухівку отримали 3 школи та 1 гімназія.

Зі словами «швидко евакуюйтесь» до гімназії №3 прийшов рятувальник. До служби ДСНС надійшло повідомлення про те, що будівля ось-ось злетить до неба. За 6 хвилин із закладу вивели шість сотень учнів. І вже через годину професійні сапери та кінологи нічого схожого на бомбу в закладі не знайшли.

«Батьки деяких учнів приїжджали забирали своїх дітей, частково діти знаходяться в освітньому закладі» – зазначила директорка гімназії №3 Вікторія Сіліна.

За 10 кроків від гімназії розташована школа №121. Вона 2-й день поспіль отримує повідомлення про замінування. Учора зі школи евакуювали 790 дітей, сьогодні – 704. Інших учнів батьки побоялися пускати до школи.

«Батьки попереджають, що вони хвилюються. Тому день, два не хочуть водити дітей до школи» – повідомила директорка СЗШ № 121.

Окрім цих закладів, замінували ще й школу №17 та №29.

Хто жартівник – шукатиме поліція. Коли знайде, то йому за злий жарт загрожуватиме до 6 років заґратування. А якщо жартівником виявилися діти – відповідатимуть батьки, матеріально.