Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Нестандартно и доступно: в Днепре презентовали книгу для детей об Александре Поле

Во время такого упадка популярности литературы, особенно исторической и биографической, кому следует прочитать эту книгу? «Вона адресована людям, хто спитає у вас «а що це за проспект» і ось це відповідь на їх питання, якого б віку вони не були. Книжка дуже цінна і для дорослих і для малих та найкраще, якщо дорослі будуть читати малим її вголос – це найкраща мізансцена для цієї книжки. А друге, для тих, хто не вірить, що місцевий герой може бути мега крутим, перевернути історію не тільки України, а й Європи»

Какие были трудности написания книги во время карантина? Как координировали авторы между собой? «З організацією процесу вдалося впоратися так, що це навіть було безконфліктно, ви не повірете, хіба буває безконфліктна творчість, творчість – це суцільний конфлікт, а тут обійшлося без цього.  

До того ж, художня основа яку надав Макс Паленко, вона задала і тон, коли ти бачиш ці ілюстрації, ти розумієш, яким повинен бути текст. Складно було працювати без особистого спілкування тому, що ніщо так не підштовхує творчість, як неформальна розмова очі в очі, але не було цього, доводилося замінювати мєйлами, месенджерами»