Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чистота в салонах та технічний стан автобуса: у Дніпрі перевіряють перевізників

Безпечний та комфортний проїзд у маршрутках та тролейбусах. На автошляхах Дніпра представники департаменту транспорту перевіряють водіїв громадських маршрутів. Що повинен мати перевізник для безпечної поїздки?

Чистота в салоні, наявність аптечки та необхідний пакет документів у водія. Це основні стандарти, яких повинен дотримуватися перевізник. Наявність цього у громадському транспорті Дніпра наразі перевіряє департамент транспорту.

Володимир, водій маршрутки: “Кожний ранок встаємо, механік перевіряє автомобіль, ми проходимо лікаря, механіка, всі документи, а потім виїжджаємо на лінію. На лінію приїжджаємо — там вже диспетчери перевіряють і допускають нас до лінії. Намагаємося їздити нормально, не порушувати правила дорожнього руху”.

Перевірка поручнів, місць для сидіння та справність вхідних дверей. Кожна одиниця транспорту має відповідати вимогам безпеки.

Євгенія, пасажирка: “І сидіння м’які та зручні, все нормально, чисто та акуратно”, – “А розклад транспорту вас влаштовує?” – “Так, я прочла, що він через 17 хвилин буде, і він приїхав вчасно”.

Представники департаменту транспорту щодня перевіряють маршрут, він має бути узгоджений з поліцією.

Олександр Лещенко, заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: “У водія повинно бути пакет документів — це водійське посвідчення, це реєстраційний талон транспортних засобів, витяг з паспорту маршруту, це страховка, протокол технічного огляду транспортного засобу – це те, що відповідатиме вимогам законодавства, саме які документи повинні бути у водія. Ну і, звісно, водій повинен опрятно виглядати”.

Вікторія Гаврилюк, начальниця відділу експлуатації департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: “В теперішній час ми більше звертаємо увагу на автобуси та їх стан, на перевезення пасажирів, пільгова категорія, дуже багато людей, котрі повернулися з війни”.

Якщо маршрутний транспорт не відповідає вимогам, представники департаменту просять пасажирів фіксувати факти порушень та телефонувати на гарячу лінію.