Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чисельні ракетні удари з території Білорусі вночі – масштабна провокація рф, – ГУР

Ракетні удари з території Білорусі – масштабна провокація рф з метою подальшого втягнення Білорусі у війну проти України. Про це повідомляє Головне управління розвідки МО.

У ніч на 25 червня по території України завдано масованого ракетно-бомбового удару. Зокрема, російські бомбардувальники «працювали» безпосередньо з території Білорусі. Для цього було задіяно шість літаків Ту-22М3, які виконали пуски 12 крилатих ракет Х-22. Рубіж пуску – район міста Петриков, що неподалік Мозиря, орієнтовно за 50-60 кілометрів від державного кордону України.

Як зазнають у ГУР, бомбардувальники злітали з аеропорту «Шайковка» калузької області рф. Далі через територію калузької та смоленської областей входили в повітряний простір Білорусі. Після пуску ракет повертались в аеропорт «Шайковка» на території рф. Таким чином удар наносився по Київській, Чернігівській, Сумській областях.

“Це перший випадок проведення авіаційного удару по Україні безпосередньо з території Білорусі. Сьогоднішній обстріл напряму пов’язаний з намаганнями кремлівської влади втягнути Білорусь у війну в Україні в якості безпосереднього учасника”, – йдеться у повідомленні.

Протягом ночі та під ранок, окупанти масово обстріляли територію України. Близько 30 ракет було випущено по Житомирській області. 10 ракет будо збито ППО. На Київщині було чутно 8 вибухів. Усі ракети були збиті. На Хмельниччині збили 2 ракети. Відбувся обстріл Десни в Чернігівській області. Влучило близько 20 ракет. Є руйнування інфраструктури. У Львівській області, знову обстріляли Яворівський район. 2 ракети збила ППО, 4 ракети прилетіли. 

Читайте також: Ворог обстріляв Криворізький район: постраждала 60-річна жінка