Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чи вплине теракт на Каховській ГЕС на якість води у місті Дніпро?

Як терористичний акт на Каховській ГЕС може позначитися на якості води у кранах дніпрян, розповів в етері телеканалу Дніпро Голова Громадської ради Дніпра Геннадій Корбан.

«У Дніпрі з водою немає жодної катастрофи. Рівень води достатній для того, щоб працювали насосні станції, які подають воду людям у будинки. Тому немає потреби скуповувати воду в магазинах.

З якістю води у нас завжди є питання. Багато людей скаржаться, але це не пов’язане із терористичним актом на Каховській ГЕС. Скоріше, на якість води може вплинути те, що зараз Гідроенерго має скидати воду по каскаду, і відповідно з дна піднімається мул, весь бруд, який проходить очищення на водоочисних станціях, але тим не менш, це може вплинути на якість води, в кранах дніпрян. Але я не думаю, що глобально і я впевнений, що люди цього не відчують, не помітять.

Щодо питної води, то давно вже всі звикли і п’ють питну воду бутильовану. І, знову ж таки, немає дефіциту, якоїсь проблеми з цим. Не варто панікувати і створювати якісь черги по питну воду, бо немає такої проблеми у Дніпрі, немає гостроти ніякої. Тому я вважаю, що поки що ситуація стабільна, нормальна. І треба спокійно її пережити, подивитись, що буде далі».

Також Геннадій Олегович повідомив, що на його телеграм-канал надходили повідомлення від схвильованих мешканців із проханням перевірити якість води у водопроводі, адже вже всі жителі знають, що з будь-якою проблемою можна звертатися саме на цей ресурс.

«Так, мені ці скарги надходять постійно. Люди дійсно скаржаться на якість води, у деяких районах, буває, що з крана йде жовта, коричнева вода. Це пов’язано з різними обставинами. Тому що у деяких місцях проводиться технічна заміна труб. Десь заміна насоса, ще якогось обладнання. У цей момент справді якість води страждає, у людей йде іноді іржава вода з кранів. Тому я справді отримую такі сигнали. Я звертаюся до спеціалістів Водоканалу та пересилаю їх їм. Вони виїжджають, роблять проби, виміри, і завжди відповідаємо людям на ці скарги.

Але здебільшого ці питання вирішуються швидко. Тобто так, людина скаржиться – а за добу вже вода йде нормальна, прозора. На такі скарги є реакція, і Дніпровський водоканал завжди дуже швидко реагує на ці скарги та дуже кваліфіковано відповідає на ці запитання».

Читайте також: Черговий по місту перевірив роботу фонтанів та найпростішого укриття в Дніпрі.