Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Чи вплине підрив Каховської ГЕС на водопостачання Дніпра

Ситуація з греблею на цей час жодним чином не позначилась на водопостачанні міста Дніпра, всі профільні об’єкти Дніпра працюють у штатних режимах і загрози для міста відсутні. Все ж в деяких районах області люди починають сіяти паніку. Про ситуацію на Дніпропетровщині — далі…

Російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської ГЕС. Це стало найбільшою техногенною катастрофою в Європі за останні десятиліття. Стихія нищить населені пункти Херсонщини, тисячі українців лишаються без даху над головою. Відомо про проблеми з водопостачанням у тимчасово окупованому Криму і частині Херсонської області.
Заступник голови Дніпропетровської ОВА зазначив, що наша область не входить до зону ризику.

Микола Клянцко, заступник голови Дніпропетровської ОВА: «На сьогоднішній день основна небезпека — це в Херсонській області. До Дніпропетровського регіону дуже далеко. Зараз якраз евакуюють людей в місця, де немає підтоплень. Рятують помешкання, що можливо. До нас ця ситуація поки не дійде».

Проте, мешканці Кривого Рогу не поділяють оптимізму. Попри офіційні заяви, все одно стають в черги, аби запастися питною водою.

Артур Ісаєв, мешканець Кривого Рогу: «Люди в Кривому Розі знаходяться в повному стресі і не знають, що робити. Скуповують воду в супермаркетах. Я вважаю, що ситуація контрольована, і тому все буде добре».

Директор КП «Дніпроводоканал» зазначив: проблема з питною водою у місті наразі відсутня.

Юрій Гамазинський, директор КП «Дніпроводоканал»: «Ситуація, яка відбулася на греблі Каховської ГЕС, на цей час ніяким чином не вплинула на водопостачання міста Дніпро. Аульський водогін, усі споруди Дніпроводоканалу працюють у справному режимі. Хочу зазначити різке зростання водоспоживання мешканців Дніпра, водорозбір зріс на 25-30%. При нагоді прошу дніпрян не піддаватися на інформаційні вкиди і ддовіряти тільки офіційним джерелам».

Фахівці радять зберігати спокій та дослухатись лише до офіційних заяв.

Читайте також: Екологічна катастрофа: росіяни зруйнували Каховську ГЕС